Wat kost een erfrecht specialist?

Dat hang ervan af. De meeste specialisten werken op basis van uurtarief. Dat geldt ook voor Proper Advocatuur & Mediation.

In sommige gevallen kunt u de kosten van een adviseur afwentelen op een ander. Mogelijk heeft u bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering of komt u in aanmerking voor pro deo rechtshulp.

Vrijblijvende telefonische kennismaking

Het kan zijn dat u kort geleden een dierbare bent verloren, u advies wenst over uw eigen toekomst(ige) nalatenschap, of sprake is van een jarenlange ruzie over de afwikkeling van een erfenis.

Welke situatie zich ook voor doet, wij zijn ons ervan bewust dat de drempel hoog kan zijn en het zetten van een stap naar een adviseur veel impact kan hebben. Zeker in familie kwesties.

Wij vinden het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij – en een klik heeft met – de persoon die u wilt inschakelen. Wij vinden ook dat de kosten geen belemmering voor kennismaking zouden moeten zijn.

Om die reden is het eerste telefoongesprek/telefonische consult vrijblijvend.

Intake gesprek

Wilt u na het eerste telefoongesprek verder kennis maken, dan biedt Proper Advocatuur het eerste half uur daarvan ook kosteloos aan. Zo kunt u ervaren of er voor u sprake is van voldoende “klik” en vertrouwen.

Voelt het voor u om welke reden dan ook niet goed, en wilt u liever met iemand anders in zee? Dan maakt u geen kosten als het eerste gesprek tot een half uur beperkt blijft.

Wilt u niet enkel kennis maken, maar wilt u dat er voorafgaand aan het eerste gesprek al stukken worden bestudeerd opdat ook al inhoudelijk kan worden gesproken/geadviseerd, dan wordt de tijd die daarmee is gemoeid wel in rekening gebracht.

Maak vrijblijvend telefonisch kennis met een erfrecht specialist.

Uurtarief

Het (basis)uurtarief bedraagt € 260,- excl BTW. In voorkomende gevallen kan een ander uurtarief worden afgesproken.

Hoewel gebruikelijk in de advocatuur, bereken wij daarnaast geen afzonderlijk percentage aan kantoorkosten (ook wel “kantoorkostenopslag” genoemd). 

Facturen worden maandelijks verzonden en zijn voorzien van een duidelijke urenspecificatie.

Overige kosten

Het kan voorkomen dat in uw dossier nog andere kosten moeten worden gemaakt. Het gaat hier om de zogenoemde belaste en onbelaste verschotten.

Belaste en onbelaste verschotten zijn eventuele kosten van derden. Bijvoorbeeld het door de rechtbank in rekening gebrachte griffiegeld, kosten van een noodzakelijk in te schakelen deurwaarder, de kosten voor opgevraagde uittreksels etc. Deze kosten worden apart in rekening gebracht en vindt u terug op de facturen.

Kosten voor eventueel in te schakelen deskundigen (zoals bijvoorbeeld een notaris, accountant, makelaar of fiscalist), worden alleen na uw akkoord gemaakt. Meestal betaalt u deze kosten zelf rechtstreeks aan de deskundige maar deze kosten kunnen ook worden doorbelast.

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Goed nieuws!

Niet alleen omdat u door uw verzekeraar kan worden geholpen, maar ook omdat een polis het soms toestaat om een eigen advocaat te kiezen. Is dat het geval, betaalt de verzekeraar de kosten van de door u zelf gekozen advocaat.

Tip

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering en wilt u dat Proper Advocatuur uw vragen/dossier in behandeling neemt? Neemt u dan eerst contact op met uw verzekeraar!  Zo kunt u vooraf duidelijkheid en/of toestemming krijgen en komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Toevoeging

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor door de Overheid gefinancierde rechtsbijstand, ook wel “toevoeging”, of “pro deo” rechtshulp genoemd. Meer informatie vindt u op www.rvr.org

Proper Advocatuur neemt in beginsel geen zaken op basis van een toevoeging aan.

Geïnteresseerd in een gesprek met een erfrecht specialist?

Omdat wij een goede klik heel belangrijke vinden en omdat wij vinden dat de drempel naar goed advies zo laag mogelijk moet zijn, bieden wij u de mogelijkheid van een geheel vrijblijvend eerste telefonisch kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend telefonisch gesprek

Bel: +31 72 851 53 74

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven