Over

Proper Advocatuur, Mediation & Advies. Erfrecht Specialist

Proper Advocatuur, Mediation & Advies richt zich volledig op het erfrecht. Een rechtsgebied dat volop in beweging is.

Vanwege de complexiteit, en omdat het erfrecht eigen verval,- en verjaringstermijnen kent, vereist het erfrecht specialistische kennis.

Het is dan ook onze missie om mensen in begrijpelijke taal te informeren en om te adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden die het erfrecht biedt.

Duidelijkheid, overzicht en rust zijn belangrijk. Proper Advocatuur, Mediation & Advies streeft altijd naar een oplossing, zodat u zich weer kunt richten op dat wat voor u echt van belang is.

mr. Tessa Proper-Van Harten
Proper Advocatuur, Mediation & Advies is aangesloten bij

Achtergrond

Tessa Proper- Van Harten is erfrechtspecialist pur sang en is er trots op haar diensten als advocaat, mediator en adviseur aan te kunnen bieden.

Zij ervaart het mogen werken met – en helpen van – mensen als een voorrecht. Haar doel is u ontzorgen en rust en duidelijkheid te creëren. Mensen écht verder kunnen helpen, vindt zij het mooiste dat er is.

Haar persoonlijke betrokkenheid kent geen grenzen voor de mensen en zaken die zij omarmt. Zij is gedreven, nauwkeurig en eerlijk daar waar het – het beschermen van – uw belang(en) betreft. Tessa heeft een praktische instelling en is gezegend met een flinke dosis mensenkennis.

Tessa begon haar carrière als advocaat in 2005 bij De Vos & Partners Advocaten N.V. Zij deed daar direct veel proceservaring op door te werken in de sectie algemene procespraktijk (litigation). Daarnaast kreeg zij binnen die praktijk al snel de mogelijkheid zich te specialiseren in het erfrecht.

In 2015 werd zij benaderd door Mathieu Schipper, een autoriteit op het gebied van het erfrecht. Samen met hem heeft zij tot 2023 de (veelal complexe) erfrechtzaken van het kantoor behandelt en traden zij op als docent erfrecht. Zij hebben cursussen verzorgd in het kader van de permanente opleiding voor advocaten, notarissen en rechtsbijstandsjuristen.

Tessa is lid van dé specialisatievereniging op het gebied van het erfrecht (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland/VEAN) en lid van NOVEX (Nederlandse Organisatie voor Executeurs).

Naast haar “gebruikelijke” werkzaamheden vervult Tessa tevens de functie van (alleensprekende) beklagrechter. Zij is daarnaast voorzitter van de Commissie van Toezicht bij de PI Heerhugowaard.

In haar vrije tijd is muziek luisteren en maken haar grote passie. Als (voormalig) leadzangeres van een soulband pakt zij tegenwoordig graag haar saxofoon.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Tessa het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Erfrecht

Deze registratie verplicht de advocaten elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dit rechtsgebied te behalen.

2023

Oprichting Proper Advocatuur, Mediation & Advies

2022

Specialisatie leergang Verdieping Erfrecht (AVDR).

2021

Docent Erfrecht (SDU). Opleiding tot MfN Mediator (Result Mediation).

2020

Specialisatieopleiding Vereffening nalatenschappen

2019

Lid van de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX), specialisatie Leergang Executele en Vereffening en benoeming tot voorzitter van de Commissie van Toezicht bij PI Heerhugowaard.

2018

Specialisatieopleiding Estate Planning (SDU).

2017

Benoeming tot Beklagrechter (alleensprekend) en voorzitter van de beklagcommissie bij PI Heerhugowaard.

2016

Advocaat/specialist erfrecht bij Schipper en Lof Advocaten.

2014

Lid van de Vereniging van Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), dé specialisatievereniging op het gebied van het erfrecht.

2013

Leergang specialisatie Erfrecht voor Advocaten (AVDR).

2005

Advocaat bij De Vos & Partners Advocaten, een gerenommeerd middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam-Zuid. Sindsdien lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

2003

Docent recht Intercollege Business School, particuliere HBO opleiding.

In haar vrije tijd is muziek luisteren en maken haar grote passie. Als (voormalig) leadzangeres van een soulband pakt zij tegenwoordig graag haar saxofoon.

Waarom Proper Advocatuur, Mediation & Advies?

Duidelijkheid, overzicht en rust zijn belangrijk. Proper Advocatuur, Mediation & Advies streeft altijd naar een oplossing, zodat u zich weer kunt richten op dat wat voor u echt van belang is.

Specialistisch

Ruim 19 jaar ervaring; 100 % focus op erfrecht. Uitgebreide, diepgaande kennis door blijvende verdieping en het verzorgen van cursussen voor juristen. Lid van dé specialisatievereniging op het gebied van erfrecht (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland/ VEAN). Goede reputatie en vraagbaak voor zowel cliënten als collega advocaten. Nog nooit een erfrechtzaak verloren.

No Nonsense

Toegankelijke, begrijpelijke taal. Efficiënt, praktisch en doelgericht. Eerlijk en rechtdoorzee. Uw belang wordt beschermd, en indien nodig wordt u ook tegen uzelf beschermd. Als u iets wilt dat niet kan, u ongelijk heeft, of emoties teveel de overhand krijgen, dan zal dat worden gezegd. Ook als u dat (nog) niet wilt horen.  Leuk? Niet altijd, maar u verdient – en heeft recht op – een eerlijk advies om tot de best mogelijke oplossing te kunnen komen.

Betrokken

Kijkt niet alleen naar dossiers, maar is professioneel en persoonlijk geïnteresseerd in de mens achter het dossier. Toegankelijk en gezegend met mensenkennis; oog voor de dynamiek en verhoudingen die familierelaties soms kan beheersen. Toegewijd om mensen écht (verder) te kunnen helpen, te ontzorgen en een verschil te kunnen maken. Staat voor u klaar! Geeft u voorkeur aan een eerste contact in uw eigen vertrouwde omgeving binnen de regio? Dat kan!

Gedreven

Kan niet tegen onrecht. Vastberaden uw belang te beschermen, zorg weg te nemen en duidelijkheid en rust te creëren. Wil problemen voorkomen of – als die al zijn ontstaan – oplossen. Adviseert als het kan, procedeert als het moet. Gaat tot het uiterste voor het samen bereiken van de best mogelijke oplossing.

Wat Cliënten Vinden

“Tessa is een fijne advocaat. Vooral omdat zij gericht is op depolarisatie en het komen tot een oplossing. Zij is kritisch maar bovenal een goede sparring partner.”

Cliënt

“Tessa heeft mijn zaak zeer professioneel opgepakt, maar ook het contact met haar heb ik als zeer fijn ervaren. Zij heeft mij heel snel geholpen in een hele nare spoedeisende zaak.
Zij zegt wat ze gaat doen en doet wat ze zegt! En ze was heel erg betrokken. Wat een topadvocaat.”

Cliënt

“Ondanks dat het een enerverende en zeer moeilijke casus was, is toch uiteindelijk door het kordate en vastberaden optreden van mevrouw mr. T. Proper deze naar volle tevredenheid afgesloten.”

Cliënt

Geïnteresseerd in een gesprek met een erfrecht specialist?

Omdat wij een goede klik heel belangrijke vinden en omdat wij vinden dat de drempel naar goed advies zo laag mogelijk moet zijn, bieden wij u de mogelijkheid van een geheel vrijblijvend eerste telefonisch kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend telefonisch gesprek

Bel: +31 72 851 53 74

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven